Creation
Innovation
Craftmanship

Sluispolderweg 4E
1505HK Zaandam

tel: 020 - 66 51 770
fax:
e-mail: info@

Historie

nieuwe kennis gestoeld op oude wijsheid

De geschiedenis van De Hoop, het oude ambacht, met mooie oude foto’s

  • sinds 1928


    In 1928 richtte meneer A. De Hoop zijn werkplaats op. Deze bevond zich op de tweede verdieping van de Barndesteeg 8 te Amsterdam, alwaar hij toentertijd voornamelijk messing reclame standaards maakte voor winkels. Opgejaagd door de opkomende massa fabricage werd meneer De Hoop gedwongen tot het vinden van een andere specialisatie. En zo verhuisde zijn werkplaats allereerst van de tweede naar de eerste verdieping en daarna zelfs naar de begane grond. Geen fout verloop, zou later blijken, want inmiddels wisten steeds meer mensen hun weg naar de Barndsteeg nummer 8 te vinden.

  • Een begrip in amsterdam


    Voornamelijk klanten uit de omgeving van de Nieuwmarkt klopten bij Firma De Hoop aan voor divers las,- buig,- en zaagwerk. In de jaren tachtig was er zelfs nog sprake van een uitbreiding en werd het pand aan de overkant er bij gehuurd voor de opslag van materiaal. Op 1 maart 1990 verhuist Firma De Hoop van de Barndesteeg naar de Veemarkt, alwaar het zou uitgroeien tot een begrip in Amsterdam en omstreken. En een vertrouwd en ervaren adres zou worden voor bedrijven en particulieren voor de bewerking van aluminium, RVS en staal. Hier zou Firma De Hoop blijven tot een verhuizing naar de locatie op de Czaar Peterstraat nummer 213.

    Na verhuizing in 2016 is De Hoop Amsterdam nu gevestigd in eigentijds bedrijfspand aan de Programmeurstraat in het oude havengebied van Amsterdam Noord.